Euskal Denda ixtear dago, hala ere,
oraindik aukera eta denbora badago bizitatzeko. Arratsaldeko
20:00etan ateak zarratuko ditu, eta betiko izango ditu gogoan
aurtengo arrakasta.
Aurreko urteetako ildoari
jarraituz, Euskal Dendak Euskal Herriko lurralde guztietako
ordezkariak ditu. Nahiz eta azoka esparruak muga fisikoak dituen,
guztira 52 artisau dira, Arabatik, Bizkaitik, Gipuzkoatik,
Lapurditik, Nafarroa Beheratik eta Nafarroatik etorritakoak.
Bestalde, bertan diren firma askok lehen aldiz daude, 10 profesional
batzen dira aurtengora; beraz, hori ere bada berrikuntza. Alegia,
artisauetatik % 20k estreinakoz parte hartzen dute azoka honetan,
kutxu freskoa eta eraldatzailea emanez.
Lurraldekako parte hartzea dela eta, Bizkaiak du ordezkari gehien,
guztira 25 artisau. Gipuzkoatik bederatzi etorri dira, Arabatik
zortzi eta Nafarroatik zazpi. Ipar Euskal Herritik lapurtar bat eta
Nafarroa Beherako beste bat.
Sektorekako sailkapena egiten badugu, aurten, ehungintzak ditu
ekoizle gehien, 9; bitxigintzak zortzi tailer. Halaber, aipatzekoa da
nekazaritzako elikagaien sektorea, bere lekua egin baitu Euskal
Dendan: sei aditu ditugu.
Omenaldia
Bigarren urtez
jarraian, merkatu plazako beheko aldea, omenaldiak egiteko gune
bilakatuko da. Aurten, Zuriñe Agirre hil berri den artisau
gasteiztarraren lanak izango dira ikusgai; agur beroa egiteko.
Figura bitxiak egiten zituen Lur Keramikaren alma mater honek, euskal
pertsonaia tipikoak irudikatzen dituztenak eta Gabonetako jaiotzan
ipintzekoak, esaterako Olentzero eta Mari Domingi. Eraikitzen zituen
eszenak xehetasunez beteak ziren, eta bere eskaparatea izan zitekeen
Andre Maria Zuriaren plaza bete-beterik txupinazo egunean, Zeledon
bertan zela, edo Iruñako Udaletxe plaza uztailaren 7an. Haren
sormena geratu zaigu eta Euskal Dendan zabalduko da.
Gogoratu
Euskal Denda dirauen bitartean, azoka-lekuan
hainbat ekintza burutzen dira. Izan ere, bisitariak lehiaketetan
parte hartzeko aukera ere badu. Ez ahaztu gaur
arratsaldeko 20:00etan ateak zarratuko direla.
Ordutegia 11:00 – 14:30
16:30 – 20:00
No hay comentarios:
Publicar un comentario